Peder Bent Ahrens – Telefonguide om uopfordret virksomhedskontakt

Peder Bent Ahrens – Ring og stil spørgsmål

Du bør som en del af din jobsøgningsstrategi, være i telefonisk kontakt med virksomheder, hvor du kunne være en kommende medarbejder, mener Peder Bent Ahrens.

Når du som aktivt jobsøgende, ringer til virksomhederne, viser du ifølge Peder Bent Ahrens, et engagement og et mod. Dette tager virksomhederne faktisk særdeles positivt, hvor du positivt vil blive husket af virksomhederne.

Derfor har Peder Bent Ahrens her en kort guide som et forslag du kan bruge, når du vil ringe spontant til virksomheder. Du kan bruge guiden til refleksion og når du herunder læser Peder Bent Ahrens oplæg, så har du sikkert nogle supplerende ting, hvilke du tænker ind og bruger.

Peder Bent Ahrens – Din forberedelse

Orienter dig hurtigt på virksomhedens hjemmeside, tipper Peder Bent Ahrens, så du ved, hvad de fabrikerer, deres historik, og hvem du skal tale med.

Optimer din indsats, ifølge Peder Bent Ahrens, ved at ringe til flere virksomheder inden for samme branche eller ring til underleverandører/konkurrenter til virksomheder, der søger en medarbejder som dig –

det den virksomhed efterspørger, står konkurrenten eller underleverandøren måske nok også og mangler og det giver dig, ifølge Peder Bent Ahrens, et indblik i branchens udfordringer.

Peder Bent Ahrens – Kom godt forbi telefonslusen

Du præsenterer dig med: ”Goddag, du taler med Navn Navnesen kan jeg komme til at tale med den person der er ansvarlig for ansættelser hos jer?”

Ellers så spørg efter den afdeling, hvor du kan se dig selv som kommende medarbejder.

Hvis du ikke kan få fat i den rette person, så få så mange informationer af receptionisten som muligt, ifølge Peder Bent Ahrens.

  • Hvem er rette vedkommende i afdelingen?
  • Hvornår vil det være det bedste tidspunkt at træffe vedkommende?
  • Er der et mobilnummer til vedkommende?
  • Er der en e-mail, hvor jeg kan komme i kontakt med vedkommende?

Peder Bent Ahrens – Når du er kommet frem til den ansættelsesansvarlige

De her nedenstående eksempler som Peder Bent Ahrens anvender, er til din inspiration om hvorledes du kan få dialogen i gang med den ansvarlige for ansættelser.

”Jeg ringer til Jer, fordi jeg fra forstudier ved, at det at ansætte faguddannede kan skabe vækst i virksomheder som Jeres. Nogle af de muligheder kunne jeg rigtig godt tænke mig at drøfte med Jer.”

”Jeg ringer til Jer, fordi jeg i øjeblikket er ved at kontakte virksomheder inden for branchen, da jeg er meget interesseret i arbejdsområdet og håber at få større viden om de muligheder og udfordringer branchen som helhed står over for.”

”Når jeg ringer til Jer, er det fordi jeg har været inde på Jeres hjemmeside og der kan jeg se, at I er en virksomhed, der har gang i rigtig mange spændende ting. Jeg opererer selv med følgende emne – Derfor har jeg brug for nogle sparringspartnere for at få ideer til, hvordan jeg kan bruge det netop i Jeres branche. Derfor ville det være dejligt, hvis I ville bruge bare en halv time på et møde med mig.”

Eller forsøg, ifølge Peder Bent Ahrens, med ros og venlighed og hav en specifik mulighed.

”Jeg ringer til Jer, da jeg har fulgt virksomhedens udvikling og er meget imponeret over Jeres opnåede resultater. Tænker her, I får behov for nogle nye kompetencer, hvor jeg kan skabe merværdi.”

Peder Bent Ahrens – Mulige imødegåelser fra virksomheden

Hvis vedkommende siger, at han ikke har den fornødne tid, kan du ifølge Peder Bent Ahrens gribe muligheden og anvende følgende eksempler:

”Det er netop derfor jeg ringer, jeg kan være medvirkende til at give dig tiden, du har behov for løsningen af dine arbejdsopgaver”

Hvis vedkommende siger, at det passer knebent lige nu, så foreslår Peder Bent Ahrens at du spørger hvornår det kunne passe ind i vedkommendes kalender, at du ringer:

Hvis vedkommende siger, at det ikke er noget, der har deres interessere, så sig: ”Hvad skulle der til for at det kan blive interessant for Jer?”

”Hvad er det for spændende opgaver, der optager Jer lige nu?”.

 

Peder Bent Ahrens – Held og lykke med din jobsøgning