Peder Bent Ahrens – Tilrettelæg din arbejdsplan

Peder Bent Ahrens - Læg en god arbejdsplan
Peder Bent Ahrens – Læg en god arbejdsplan

Situationen er den, at du er jobsøgende og skal forholde dig til den hverdag, hvor jobsøgende skal forholde til a-kassen og jobcentret – til tider ret frustrerende, når du gerne bare vil have et godt job, er Peder Bent Ahrens erfaringer med de gode jobsøgende.

Peder Bent Ahrens fortsætter. A-kassen og jobcentret har en forventning om at du står til rådighed for det brede arbejdsmarked og får søgt arbejde. Peder Bent Ahrens vedbliver. Denne forventning er bundet op på en lovgivning, du også i et omfang bør forholde dig til, for ikke at komme i karantæne og derved ikke får udbetalt din ydelse. Peder Bent Ahrens møder også her gode jobsøgende, der frustreres af dette.

Peder Bent Ahrens mener faktisk at det er et rigtigt hårdt arbejde, at være jobsøgende – et arbejde der slider på både krop og sjæl. Et arbejde der ifølge Peder Bent Ahrens, kan slå selv den stærke person af pinden.

Derfor vil Peder Bent Ahrens her give dig som jobsøgende, den opgave med at du hurtigst mulig, får tilrettelagt en god og for dig realistisk arbejdsplan – en ugentlig arbejdsplan. Den plan hvor du, ifølge Peder Bent Ahrens, har flere foretagender i gang på samme tid og der over en tid, gerne skulle resultere i et job til dig.

Peder Bent Ahrens. ”Indenfor de første to til tre uger, skal dit CV være tilgængeligt”.

I de første to til tre uger, skal du have dit CV tilgængeligt på Jobnet – Et lovkrav fra a-kassen og jobcentret. Dette kommer enhver jobsøgende ikke uden om, pointerer Peder Bent Ahrens. Dette CV kan jo tilrettes undervejs, så fortvivl ikke her, siger en velmenende Peder Bent Ahrens.

Peder Bent Ahrens. ”Tilrettelæg en realistisk arbejdsplan, for at holde momentum”.

Her kan du med fordel læse Peder Bent Ahrens artikel om tips til din jobsøgningsstrategi, hvor Peder Bent Ahrens skildrer om: Traditionel jobsøgning, Uopfordrede ansøgninger, Netværk og Virksomhedsbesøg.

Peder Bent Ahrens giver her fem konkrete forslag til en arbejdsplan, ud fra en jobsøgningsstrategi.

  • Start dagen med at besvare mails og se på de digitale jobdatabaser, om der er opslåede jobopslag, der giver mening for dig at søge.
  • Brug formiddagen på at skrive en jobansøgning og få sendt den til virksomheden.
  • Få afholdt et netværksmøde om eftermiddagen, med en person, du mener, kan støtte og give dig konstruktiv sparring på dit ansøgningsmateriale.
  • Få sat ind i din arbejdsplan, tidsrammer hvor du skriver uopfordrede jobansøgninger.
  • Tirsdag, onsdag og torsdag, er gode dage til virksomhedsbesøg, efter kl. 09.Der har virksomhederne typisk den bedste tid til at modtage uopfordrede besøg.

Peder Bent Ahrens. ”Der er ingen facitliste til en arbejdsplan som jobsøgende”.

Med dette udsagn, mener Peder Bent Ahrens, at du som jobsøgende selv tilrettelægger din arbejdsplan, da din jobsøgningsproces er unik, set ud fra hvor du er og hvor du gerne vil hen med dit arbejdsliv. Peder Bent Ahrens fremhæver. Det vigtigste er at du hurtigt får en realistisk struktur i din arbejdsuge som jobsøgende.

 

Peder Bent Ahrens – Held og lykke med din arbejdsplan