Skrivehjulet – Peder Bent Ahrens metode til at styrke din jobsøgning

Skrivehjulet
Skrivehjulet

At skrive ansøgninger opleves af rigtig mange aktive jobsøgere som en trist og sur arbejdsopgave, erfarer Virksomhedskonsulent Peder Bent Ahrens. Her viser Peder Bent Ahrens i en meget simpel form og med korte forklaringer sin model ”Skrivehjulet ”, der illustrerer, hvordan du får styrket din proces med at skrive en god ansøgning.

Peder Bent Ahrens. ”Jeg er bevidst om at der skal skrives mange ansøgninger og at dette sagtens kan opleves som ”op ad bakke””.

Modellen er på ingen måde for at devaluere det store stykke skrivearbejde med det målrettede CV og den målrettede ansøgning, om hvilke du kan finde her på min blog, forklarer Peder Bent Ahrens.

Modellen er ifølge Peder Bent Ahrens medvirkende til at holde den røde tråd, når man skriver en ansøgning ud fra et stillingsopslag, eller når du arbejder med dit CV og din ansøgning.

Peder Bent Ahrens. ”Ram plet med dit CV og din jobansøgning”.

Peder Bent Ahrens SkrivehjuletModellen her, er et vejledende billede på selve arbejdsprocessen og er Illustreret af Peder Bent Ahrens.

 

  1. Stillingsopslaget

Du har fundet et stillingsopslag, på et job du vil søge, hvilket du læser igennem, mærker efter i dig selv og tager din beslutning på, at det her job vil du søge.

  1. Dine håndskrevne notater

Peder Bent Ahrens oplever. Det er her rigtigt mange aktive jobsøgere, møder en forhindring. Hænderne hviler over tastaturet på computeren og mentalt, går man i lidt i stå.

Peder Bent Ahrens tipper: Vi har alle gennem vores skolegang, skrevet mange stile og lavet fysikrapporter – skrevet i hånden med sirlig håndskrift.

Tag din blyant og en blok papir, på god gammeldags maner og skriv i hånden – et simpelt trick – men der begynder faktisk at ske noget, både med hånden og rent mentalt, vedholder Peder Bent Ahrens.

Skriv dine notater om, hvad der motivere dig til at søge jobbet samt hvordan du kan imødekomme de krav, der stilles i stillingsopslaget. Du vil opleve at det ligesom begynder ”at tage en form” og at selve notatarbejdet, ligesom glider støt og roligt. Mentalt er du ”tunet ind på den rette kanal”, med selve ansøgningen og CV. Dette har Peder Bent Ahrens fået positiv feedback på, i sine samtaler med jobsøgerne på jobcentret.

  1. Dit personlige Brutto CV

Nu skal du i gang på computeren. Her tager du dit Brutto CV, hvor begynder at redigere og målretter til stillingsopslaget. Det er her du faktisk gør dit CV meget specifik og særdeles relevant, ifølge Peder Bent Ahrens. Husk at gemme dit CV som et nyt dokument.

  1. Dit CV – Målrettet til dette stillingsopslag

Det CV du lige har gemt, er dit målrettet CV til dette stillingsopslag. Du udarbejder faktisk et CV til hvert et job, du søger, tipper Peder Bent Ahrens og siger. Det er dette du sender til arbejdsgiveren her.

  1. Din målrettede ansøgning

Nu har du dit målrettede CV og dine håndskrevne notater. Nu sætter du dig til computeren og skriver selve ansøgningen. Peder Bent Ahrens tipper: Det er her du bruger din ansøgningsskabelon og skriver dine notater ind og sammenholder dem med dit målrettede CV. Når du har skrevet din ansøgning, forsætter Peder Bent Ahrens, så kan du rette den til og skrive de justeringer, du har til din ansøgning.

Peder Bent Ahrens underviser på Jobcentret i brugen af Skrivehjulet. Jobsøgerne får her et helt håndgribeligt arbejdsredskab med sig, der giver dem en følelse af, at de får noget med sig hjem, som er brugbart. Med denne nemme og overskuelige model kan jobsøgningen blive mere overskuelig for jobsøgerne, og det er Peder Bent Ahrens erfaring, at så snart de har fået ”Skrivehjulet” lidt ind under huden, så tilegner de sig en god skriveproces.

For Peder Bent  Ahrens er det vigtigt igen at fastslå, at modellen på ingen måde skal devaluere det store stykke skrivearbejde, der følger med CV og ansøgningerne.

 

Peder Bent Ahrens – God arbejdslyst med og ved skrivehjulet