Peder Bent Ahrens – Styrk din energi og tag personligt lederskab i din jobsøgning

Peder Bent Ahrens - Tag lederskabet i din jobsøgning
Peder Bent Ahrens – Tag lederskabet i din jobsøgning

Tag ud fra dit hjem, når du arbejder med din jobsøgningsproces, er Peder Bent Ahrens råd. Mange gode jobsøgende oplever meget ofte, at de på et eller andet tidspunkt i processen, taber gejsten med at kunne skrive deres gode ansøgninger. Denne manglende gejst, kan læses i ansøgningerne, har Peder Bent Ahrens erfaret – også i sin kontakt med arbejdsgivere.

Peder Bent Ahrens taler med mange jobsøgende om deres ansøgninger, i den sparring han giver med jobsøgningstips på jobcentret. Den manglende gejst er en faktor, som de gode jobsøgende er beviste om. Peder Bent Ahrens er af den overbevisning om at, hvis der et eller andet, der ikke virker, så må der noget andet til og dette er de jobsøgende med på.

Peder Bent Ahrens. ”Alt for meget godt, går tabt i ansøgningerne”.

Når Peder Bent Ahrens siger dette, så skyldes det ofte i netop den manglende gejst med skriveriet og det er rigtigt ærgerligt, fordi alle jobsøgende rent faktisk har meget godt – fagligt som personligt – at kunne byde aktivt ind med. Omkring det faglige og personlige, kommer frem i sparringen med den jobsøgende og det giver en god til førelse af energi og positivitet i samtalen på jobcentret.

Derfor er Peder Bent Ahrens råd til alle jobsøgende: Tag ud fra hjemmet – lige som du gjorde, da du tog på job. I dit tidligere job, fik du også god energi med mere og dette skal vi have ind i din jobsøgning.

Mange a-kasser, giver deres jobsøgende medlemmer, mulighed for at kunne sidde fysisk i a-kassen og skrive ansøgninger, har Peder Bent Ahrens erfaret. Nogle a-kasser har endda nogle jobklubber, hvor jobsøgende sammen kan sidde og arbejde med ansøgningerne. Her kan man som jobsøgende i fællesskab, give hinanden sparring og hjælpe hinanden.

Du kan, ifølge Peder Bent Ahrens også undersøge lignende muligheder, via nettet, med andre netværksgrupper, som Power Jobsøgerne og Netværket hvor Jobsøgende og Arbejdsgivere Mødes (NJAM). I disse netværk mødes jobsøgende på lignende forudsætninger. Peder Bent Ahrens har her erfaret, at nogle af disse grupper, mødes i a-kasser eller på biblioteker.

Peder Bent Ahrens. ”Få styrket din energi, gennem andre jobsøgende”.

Når Peder Bent Ahrens siger dette, så ved han at gennem et arbejdsfællesskab, forøges ens energiniveau. I dit kommende arbejdsfællesskab med andre jobsøgende, kan du give til netværket og samtidig få støtte med mere, for alle har interesse i at bakke op. Peder Bent Ahrens har oplevet at en sådan gruppe, fortsat kan hjælpe hinanden, også når en fra gruppen går i arbejde og derfra kan tippe jobopslag i virksomheden.

Peder Bent Ahrens. ”Tag personligt lederskab i din jobsøgning”.

Når Peder Bent Ahrens siger dette, så har han erfaret ved at tage ud fra hjemmets fire vægge, så er der ikke muligheder for overspringshandlinger, så som tøjvask, rengøring og andre huslige pligter at kaste sig i lag med. Med andre ord, så tager du ifølge Peder Bent Ahrens faktisk det aktive og personlige lederskab ved at, du faktisk vælger din jobsøgning til, nu da du er væk fra støvsugeren og vaskemaskinen. Du kommer ud blandt andre, får frisk luft og tilmed nogle oplevelser på vej til og fra a-kassen, biblioteket og netværksmøder.

Peder Bent Ahrens giver her fem simple bud på, hvordan du kan få fornyet din hverdag og din jobsøgning.

 • Tag kontakt til netværksgrupper for jobsøgende
 • Undersøg lignende muligheder i din a-kasse og i dit lokale jobcenter
 • Undersøg om du kan finde dig en rolig plads på dit lokale bibliotek, medborgerhus med mere
 • Få struktur på din arbejdsuge med hensyn til hvornår du gør hvad og sæt tid på
 • Undersøg mulighed for gratis internetadgang hos a-kassen, jobcenter, biblioteket med mere

Peder Bent Ahrens helt lavpraktiske huskeliste til din jobsøgning, uden for hjemmet.

 • Din bærbare PC – Husk mus, kabler og forlængerledning
 • Mobiltelefon – Husk hørepropperne og oplader
 • Madpakke
 • Kande med kaffe – Husk kop
 • frugt og mellemmad
 • Blok og blyant til dine notater

 

Peder Bent Ahrens ønsker dig held og lykke med din jobsøgning, uden for hjemmet