Peder Bent Ahrens vejleder her om layoutet på dit CV og jobansøgning

Få din ansøgning læst af arbejdsgiver
Få din ansøgning læst af arbejdsgiver

Når en potentiel arbejdsgiver, modtager dit CV og din jobansøgning, så er det ifølge Peder Bent Ahrens vigtigt at disse fremstår med et enkelt layout, således at det er let læseligt og ser anskueligt ud.

Det er en god idé sådan rent grafisk set, at der er en enkelt og ens design linje i layoutet på dit CV og jobansøgning. En design linje behøver ikke at være en stor forkromet grafisk løsning hertil, mener Peder Bent Ahrens.

Hvis du eksempelvis, vælger at bruge Peder Bent Ahrens skabeloner til CV og Jobansøgning, så er du faktisk godt på vej. Du kan herunder hente skabelonerne til inspiration.

Peder Bent Ahrens – Skabelon til jobansøgning

Peder Bent Ahrens – CV-skabelon – kronologisk CV

Peder Bent Ahrens – CV-skabelon – kronologisk med eksempler

Peder Bent Ahrens – CV-skabelon-  kompetence CV

 

Layout på dit jobsøgnings materiale

Den enkelte design linje, er medvirkende til at skabe ro hos læseren og ifølge Peder Bent Ahrens, så giver det faktisk appetit på hos læseren, at læse selve indholdet i det fremsendte materiale.

Gør flittigt brug at tabulatoren, tipper Peder Bent Ahrens. Det skaber et fint og ordentligt overblik. Prøv at lægge dit CV på gulvet og betragt det som et billede, når du kikker på dette.

Om valg af skrift type, så foreslår Peder Bent Ahrens, at du vælger en læsevenlig type på 11 punkt i størrelsen. Mange dokumenter læses i dag elektronisk på modtagerens computer skærm. Her hjælper du også en tænkelig arbejdsgiver.

Om valg af farver, så foreslår Peder Bent Ahrens, at du vælger meget lyse farver, der virker rolige for de øjne, der skal læse dit jobsøgnings materiale. I de skabeloner til CV og jobansøgning, har Peder Bent Ahrens valgt at bruge en lys blå farve, hvilken han har testet læsbarhed på – både på skærmen og på et print. Gør altid det samme, hvis du selv udarbejder nyt jobsøgningsmateriale, er Peder Bent Ahrens råd her.

Sprogbrug og stavekontrol

Når du har udarbejdet dit CV og din jobansøgning, så tipper Peder Bent Ahrens her, at du aktivt bruger din stavekontrol, der ud over med røde understregninger af forkert stavet ord, også har den funktionalitet, at se om dit sprogbrug, er grammatisk korrekt. Dette markerer stavekontrollen med grøn understregning.

Dette skal nu ikke afholde dig fra at skrive levende og særegent, mener Peder Bent Ahrens.

Når dit CV og din jobansøgning er færdigt og klar til at blive sendt, så bør du altid sende dit jobsøgnings materiale som pdf-filer, er Peder Bent Ahrens klare anbefaling her, da en pdf-fil er en ”låst fil”.

Peder Bent Ahrens fraråder klart at du sender dit jobsøgningsmateriale afsted som word-filer. Der vil her være en stor sandsynlighed for, at dine ellers så fine tabuleringer, rykker sig hos modtageren. Dette kan misfårstås som sjusk og det finder Peder Bent Ahrens ærgerligt – nu da du har lagt saft og kraft i det store arbejde, det er at skrive jobansøgninger.

Peder Bent Ahrens jobsøgningstjekliste på jobsøgningsmateriale

  • Navnet på firmaet, adressen og på kontaktpersonen er korrekt stavet
  • Korrekt dato angivet, hvis du benytter en tidligere jobansøgning som ny skabelon
  • Korrektur læsninger er foretaget – brug stavekontrol
  • Dine egne kontakt oplysninger er korrekte på ansøgningen
  • Kontrol af færdige pdf-filer – CV, Jobansøgning, Eksamensbeviser og Anbefalinger

Held og lykke med dit jobsøgningsmateriale – Peder Bent Ahrens