Peder Bent Ahrens – Jobmarkedet har ændret sig radikalt med internettet

peder ahrensIfølge Peder Bent Ahrens, der i sin stilling som virksomhedskonsulent ved Jobcenteret i Herlev Kommune vejleder aktive jobsøgere, er det kun et marginalt lille antal jobsøgere, der ikke bruger nettet til at søge job. Dette mindretal opfordrer Peder Bent Ahrens til – gennem oplysning og vejledning, at bruge internettets funktionalitet på jobsøgnings området.

Ifølge Peder Bent Ahrens er det nemt at besøge og anvende de store jobdatabaser online, da de indeholder titusindvis af jobannoncer, bliver opdateret med nye jobs dagligt og hvor man ved hjælp af filtre og jobagenter kan sortere sig frem til lige præcis de jobs, der er relevante for den enkelte aktive jobsøger.

Det gælder faktisk uanset hvilken branche eller hvilket fagområde, man tilhører, mener Peder Bent Ahrens.

Peder Bent Ahrens – Sådan bruger du online jobagenter

Peder Bent Ahrens vejleder de aktive jobsøgere i, hvordan de via jobagenter kan få internettet til at arbejde for dem på de mange jobdatabaser. Dog findes der ifølge Peder Bent Ahrens i dag rigtig mange jobdatabaser, hvilket måske kan gøre det uoverskueligt for den enkelte jobsøgende, at vide hvilke man skal bruge.

Peder Bent Ahrens: ”Groft sagt kan man dele dem op i to typer: der er de meget specifikke fagdatabaser, hvor man finder jobs i en bestemt niche eller indenfor et specifikt fag, og så er der de store, generelle jobdatabaser, der tilstræber at indeksere så mange jobs som muligt.”

Hvilken type aktiv jobsøgende, den enkelte person er, kommer meget an på dennes fagområde samt på, hvordan man normalt gør indenfor dette fag. Her er det kun dig der er eksperten, udtaler Peder Bent Ahrens. Generelt mener Peder Bent Ahrens dog at man kan sige, at man næsten ikke kan gøre for meget, når det kommer til jobsøgning, og at man derfor sagtens kan kombinere de to typer i sin søgning efter nyt arbejde.

Peder Bent Ahrens opfordrer dig til at uploade dit CV på jobdatabaser

Én ting er, at man kan finde jobannoncer i jobdatabaserne samt søge de opslåede jobs på traditionel vis. En anden ting er, at flere af jobdatabaserne også har den såkaldte CV-funktionalitet, hvilken Peder Bent Ahrens opfordrer til, at man benytter sig af.

Her kan jobsøgeren udfylde og/eller uploade sit CV til databasen, hvorefter virksomhederne kan søge i de indekserede CV’er og selv finde de jobsøgere og kandidater, de gerne vil i yderligere dialog med. Om man som arbejdsgiver benytter sig af den ene eller anden metode handler ifølge Peder Bent Ahrens om smag, vane og temperament. Som aktiv jobsøger mener Peder Bent Ahrens, at man gør klogt i at sørge for at bruge begge metoder: at sende ansøgninger og at have et opdateret og aktivt CV hos så mange jobdatabaser, som muligt. Her er det ifølge Peder Ahrens to vigtige faktorer, der gør sig gældende.

  1. Man har styr på hvilke jobdatabaser, man bruger
  2. Man holder sit CV opdateret hele tiden

En tredje relevant funktion, som Peder Bent Ahrens anbefaler at benytte sig af er, at flere af jobdatabaserne har en automatisk e-mail-tjeneste, hvor man kan sætte en søgeagent op, der er baseret på kriterier som for eksempel fagområde og geografi. Med denne funktion vil man ifølge Peder Bent Ahrens få tilsendt en e-mail hver morgen med nye, relevante jobs.

Peder Bent Ahrens – Oversigt over nogle af de mest jobdatabaser

Peder Bent Ahrens har herunder sammensat et meget bredt udsnit af de gode jobdatabaser, der findes, hvilket kan give et godt overblik til alle jobsøgere.

Ofir.dk

Ofir.dk er en jobportal, hvor jobsøgende er på udkig efter ledige job og virksomheder er på udkig efter nye medarbejdere – og sådan har det været siden 1996, hvor Ofir.dk var den første jobportal i Danmark.

Gå til side

Jobindex.dk

Jobindex er, med 10.000 jobannoncer, over 80.000 CV’er og over 300.000 brugere om måneden, Danmarks største jobmarked.

Gå til side

Jobnet.dk

Jobnet er jobcentrenes tilbud på internettet til alle jobsøgende og arbejdsgivere i hele landet. Jobnet er udviklet af Arbejdsmarkedsstyrelsen i samarbejde med KL (Kommunernes Landsforening).

Gå til side

Jobzonen.dk

Jobzonen er et relevant jobnetværk. De stiller deres digitale platform, unikke kompetencer og store viden om jobmarkedet til rådighed for at skabe et enestående digitalt netværk, med det formål at knytte stærke relationer mellem jobsøgende og rekrutterende virksomheder.

Gå til side

StepStone.dk

StepStone er Europas førende leverandør af online karriereservice og rekrutteringsløsninger, er repræsenteret i 9 europæiske lande og fokuserer på at tilbyde kvalificerede kandidater til virksomheder hurtigt og effektivt.

Gå til side

Monster.dk

Monster.dk – tidligere Jobline.dk – er en del af Monster.com som blev grundlagt i 1994. Monster.com er et af verdens førende online karrierenetværk, med fokus på at skabe kontakt mellem de mest progressive virksomheder og de mest kvalificerede, karriereorienterede kandidater.

Gå til side

Careerjet.dk

Careerjet er en jobsøgemaskine designet for at gøre det nemmere for Jobsøgeren, at finde et job over internettet. Den kortlægger det enorme udvalg af jobannoncer på internettet i en stor database, der stammer fra firmawebsites, jobagenturwebsites og andre store specialiserede rekrutteringssites.

Gå til side

Jobbank.dk

Jobbank.dk (Akademikernes Jobbank) er Danmarks mest elitære jobportal, kun for højtuddannede jobsøgere. Muligheder for at oprette en jobagent og få tilsendt jobopslag via e-mail.

Gå til side

Job-i-staten.dk

Job-i-staten.dk giver dig det samlede, officielle overblik over ledige stillinger i statens mange brancher. Den drives af Moderniseringsstyrelsen, som er statens arbejdsgiverorganisation.

Gå til side

Jobview.dk

Jobview.dk er en privatejet dansk jobportal, der lægger vægt på brugervenlighed, innovation og tilgængelighed for brugerne.

Gå til side

Top1000.dk

Børsen TOP1000 et eksklusivt karrieresite, der udelukkende fokuserer på at skaffe de bedste kandidater til de største virksomheder. Stort overblik over Danmarks 1000 største virksomheder med ledige jobs, virksomhedsprofiler, m.v.

Gå til side

Job.DBA.dk

Annoncer med ledige stillinger indenfor rengøring, børnepasning, kontor og håndværkerhjælp.

Gå til side

Graduateland.com

Graduateland samler studerende og nyuddannede i et netværk af attraktive karrieremuligheder og relevant information. Find job, intern Ships og graduate programmer.

Gå til side

Elevplads.dk

Elevplads.dk er Danmarks største oversigt over ledige elevpladser. De scanner hver dag alle de store jobportaler, og de 1000 største danske virksomheder for nye elevpladser, lærepladser og praktikpladser.

Gå til side

JobJunction.dk

JobJunction er Danmarks største jobsøgemaskine for studerende og nyuddannede. På JobJunction kan du finde ledige studiejob, fritidsjob og deltidsjob, fuldtidsjob, elevpladser, trainee stillinger og praktikpladser i hele Danmark.

Gå til side

Eures – Europæisk Portal for Jobmobilitet

Job i Europa. De stillinger, der offentliggøres på Eures-portalen, kommer fra Eures-medlemmer og -partnere, navnlig de europæiske offentlige arbejdsformidlinger.

Gå til side

God fornøjelse med Peder Ahrens vejledning i, hvordan du bruger online jobagenter.