Jobkompasset ifølge Peder Bent Ahrens

Peder Bent Ahrens - Jobkompas
Peder Bent Ahrens – Jobkompas

For at være en gennemtrængende jobsøger bør du kunne navigere dig rundt inden for specielt fire retninger. Peder Bent Ahrens kalder dem for jobsøgnings forcer og arbejder med alle fire forcer i sin karrierevejledning på jobcentret i sin sparing med kandidaterne.

 

Peder Bent Ahrens forsøger at gøre det komplicerede enkelt, med anderkendelse og respekt for den svære situation, de jobsøgende kandidater er i. At bruge metaforen med Jobkompasset, søger Peder Bent Ahrens at formidle endnu et værktøj, til at styrke din jobsøgning, således at du kan navigere dig tilbage i job.

 • Motivationen er din dynamo
  Jobsøgning kan være til mange tider en strid og ensom kamp, hvor motivationen ifølge Peder Bent Ahrens til tider får et knæk. Motivation er en grundlæggende drivfjeder for at komme systematisk og godt i gang. Peder Bent Ahrens mener det et det afgørende moment for din handlekraft. Sørg derfor endeligt at få sparring og motivation i dit samspil med andre jobsøgende og andre personer i dit netværk, er her Peder Bent Ahrens råd til dig.
 • Jobsøgningsstrategien bør indeholde flere handlinger
  Gode jobsøgningsredskaber kommer ikke til at stå alene, mener Peder Bent Ahrens. Som aktivt jobsøgende har du også brug for en jobsøgningsstrategi, der kan guide dig i retning til jobbet. Peder Bent Ahrens har skrevet en artikel herom på bloggen. Eksempelvis har du brug for en strategi i forhold til u opslåede job – der hvor du søger uopfordret. Mange stillinger på det private arbejdsmarked, bliver ifølge Peder Bent Ahrens slet ikke slået op, og du er her nødsaget til at finde ud af, hvordan du får adgang til dette såkaldte usynlige jobmarked. En strategi omhandlende de opslåede stillingsannoncer. Endnu en strategi, hvor du tager ud af huset til de af dig udvalgte virksomheder.
 • Kompetencer indenfor salg og networking.
  Salg og netværk er ifølge Peder Bent Ahrens nøglekompetencer i en hvilken som helst jobsøgningsproces. Dine kompetencer har det bedst, når de bliver trænet. Derfor fastholder Peder Bent Ahrens at det handler om for dig i din jobsøgning om at være aktiv og træne kompetencerne indenfor salg og dyrkelse af netværk og vedligeholde disse løbende.
 • Redskaberne skal kunne give effekt
  De vigtigste redskaber er dit målrettede CV og din ligeså målrettede ansøgning, ifølge Peder Bent Ahrens. Grundlaget her til dit CV og din ansøgning, er din kompetenceafklaring, som ikke kun handler om, hvad du kan og hvem du er som person. Peder Bent Ahrens afslutter her at det drejer sig om at du bliver opmærksom på, hvor dine kompetencer er attraktive og derfor efterspørges ude i virksomhederne.

 

Peder Bent Ahrens – Held og lykke med din jobsøgning