Job ud fra dit CV på Jobnet, ifølge Peder Bent Ahrens

Vil du have relevante jobannoncer på “tjek jobforslag” på Jobnet?

Screen jobnetPeder Bent Ahrens har hørt mange gange at man lige så godt kan glemme jobnet.dk. Der er dog flere eksempler på at Jobnet.dk virker godt.

Peder Bent Ahrens finder kandidater via Jobnet som han har fået ansat, og han finder kandidater til virksomheder via Jobnet-CV.

Der er selvfølgelig altid muligheder for forbedringer, også på Jobnet, udtaler Peder Bent Ahrens, der her giver tips til hvordan du som jobsøger kan få mere ud af Jobnet.

Jobnet har i den senere tid, undergået en udvikling på flere områder, bl.a. med joblog på “Din side”, oplyser Peder Bent Ahrens.

1. Tilføj flere jobs under “søger job som” på dit CV på Jobnet

Peder Bent Ahrens: Du skal sikre dig, at du står tilmeldt alle relevante jobbetegnelser på ”min side”. Du går ind på ”min side” under CV og finder punktet ”søger job som”. Peder Bent Ahrens fortsætter: Tilføj alle relevante varianter af din stillingsprofil og jobs som du ønsker at komme i betragtning til og fjern dem som ikke længere har relevans.

 

  • Tilføj varianter af dine jobønsker på ”søger job som”

Peder Bent Ahrens erfarer: En sælger kan derfor vælge både ”key account manager”, ”salgskonsulent” og ”salgsassistent”. En lærer kan også stå tilmeldt som ”pædagog”, ”studievejleder” og ”projektmedarbejder” alt afhængig af ønsker og kompetencer.

Nu kan din jobkonsulent, ifølge Peder Bent Ahrens, eller andre lettere udsøge din profil ud fra dine reelle jobønsker og du slipper muligvis for at få forslag til job som ikke kræver specifikke forudsætninger, som er ”default”, hvis der ikke er job i den kategori som du foretrækker.

Der er ingen grund til at du skal få jobforslag som ufaglært tjener, fordi der ikke er dit foretrukne job som sælger af møbler, mener Peder Bent Ahrens.

2. Opdater dit CV og din personlige beskrivelse på Jobnet

Peder Bent Ahrens fremhæver. Sørg for altid at holde dit CV opdateret og hav en passende ”personlig beskrivelse”. Det giver dig flere fordele.

  • Du er nem at markedsføre for din jobkonsulent / virksomhedskonsulent

Du har et CV som din virksomhedskonsulent, ifølge Peder Bent Ahrens, nemt har ved at sende videre til en mulig arbejdsgiver som bør høre om dig og dine faglige og personlige fortræffeligheder.

  • Du bliver husket af din jobkonsulent

Du sender et signal om at du er maksimalt motiveret, har Peder Bent Ahrens erfaret. De fleste springer over hvor gærdet er lavest og smider en håndfuld ord ind i den personlige beskrivelse. Men, fortsætter Peder Bent Ahrens, da ikke alle er på LinkedIn og da din jobkonsulent eller virksomhedskonsulent måske ikke kan huske dit CV i hovedet, så kan du skaffe dig selv en bedre position i din jobkonsulents bevidsthed ved at være lidt dukseagtig med en fejlfri og optimeret profil, tipper Peder Bent Ahrens.

  • Du får jobtilbud – både ordinære og job med løntilskud – som ikke slås op

En bedre position i konsulentens bevidsthed er lig med chance for at han husker dig og det kan betyde flere gode job i din jobsøgnings proces. Det har Peder Bent Ahrens selv erfaringer med.

3. Brug et link fra dit CV på Jobnet til din LinkedIn-profil

Det er en rigtig god idé, afslutter Peder Bent Ahrens med, at indsætte et link til din profil på LinkedIn. Flere arbejdsgiver søger kandidater på jobnet, til deres virksomheder. Peder Bent Ahrens underviser flere arbejdsgivere i brugen af jobnet som et rekrutteringsredskab.

Peder Bent Ahrens foreslår altid virksomhederne, at han og kollegaerne på jobcentret, forestår udsøgningerne af kandidater, for at virksomheden kan spare tid.

Peder Bent Ahrens – God arbejdslyst med at få synliggjort dit CV på Jobnet